Taštičky s kořeněným masem v ostré omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky s kořeněným masem v ostré omáčce
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58678 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso mleté |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
1,5 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 kávová lžička | Solamyl |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1,5 polévková lžíce | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Na těsto | |
---|---|
400 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
3 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1,5 kávová lžička | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
3 polévková lžíce | Sójová omáčka |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 452,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso mleté, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor mletý, Voda pitná, Česnek, Hovězí vývar základní, Ocet vinný, Olej rostlinný, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Solamyl, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené, Sójová omáčka, Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Taštičky s kořeněným masem v ostré omáčce postup přípravy receptu:
1 | V míse připravíme masovou směs. Mleté maso promícháme s drobně pokrájenou cibulí, hrubě nastrouhaným syrovým celerem a ostatními přísadami. Směs necháme pod fólií vychladit. |
2 | Omáčku připravíme rozšleháním oleje, sójové omáčky, koření, vývaru, octa, soli a utřeného česneku. |
3 | Na válu vypracujeme hladké těsto z mouky a vody. Z těsta vyválíme placku o síle cca 1,5 mm a vykrájíme z ní kolečka. Na každé kolečko položíme lžičku masové náplně, kolečko přeložíme a okraje pevně stiskneme. |
4 | Taštičky vkládáme do vroucí vody, na mírném plameni vaříme cca 12 minut. Uvařené taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a vložíme do servírovací mísy. Aby se taštičky neslepily, zakapeme je rozpuštěným sádlem. |
5 | Horké taštičky podáváme s připravenou omáčkou, ve které je namáčíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.