Jednoduchý recept

Telecí přírodní řízky zapečené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5868

Ingredience

1 ks Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Mléko polotučné
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,1 ks Smetana 12% (konzumní)
1 ks Sůl
4 ks Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,602 kcal
Kilojoule 6 703kJ
51% Sacharidy 185 g
36% Tuky 27 g
4896% Sodík 98 g
254% Bílkoviny 143 g

Telecí přírodní řízky zapečené postup přípravy receptu:

1

Řízky očistíme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Řízky opečeme na rozehřátém másle na obou stranách. Poté je zalijeme smetanou a necháme chvilku povařit.

2

Jakmile smetana zhoustne, zalijeme řízky rozkvedlanými osolenými vejci smíchanými se lžící hladké mouky a 4 lžícemi mléka.

3

V rozehřáté troubě zapečeme přelité řízky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept