Telecí přírodní řízky zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí přírodní řízky zapečené
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5868 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 ks | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,1 ks | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Sůl |
4 ks | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 521,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí přírodní řízky zapečené postup přípravy receptu:
1 | Řízky očistíme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Řízky opečeme na rozehřátém másle na obou stranách. Poté je zalijeme smetanou a necháme chvilku povařit. |
2 | Jakmile smetana zhoustne, zalijeme řízky rozkvedlanými osolenými vejci smíchanými se lžící hladké mouky a 4 lžícemi mléka. |
3 | V rozehřáté troubě zapečeme přelité řízky. |