Jednoduchý recept

Vařené hovězí maso s pomerančovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58684

Ingredience

3 g Bobkový list
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
Na omáčku
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
6 ml Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 070kJ
3% Sacharidy 12 g
17% Tuky 13 g
11% Sodík 224 mg
40% Bílkoviny 23 g

Vařené hovězí maso s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, přidáme oloupanou cibuli s česnekem, bobkový list a povaříme do měkka.

2

V kastrůlku nebo v pánvičce osmahneme nasucho mouku do žluta. Poté zalijeme vodou, dobře rozkvedláme, osolíme, opepříme, povaříme do zhoustnutí. Stáhneme ze sporáku, vložíme čerstvé máslo, přilijeme pomerančovou šťávu a ještě jednou dobře promícháme.

3

Měkké maso rozkrájíme na porce a klademe na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme pomerančovou omáčkou, podáváme s vhodnou přílohou.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept