Vařené hovězí maso s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58684 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ml | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 69,2mg |
Draslík | 373,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 40,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Sůl, Voda pitná, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, přidáme oloupanou cibuli s česnekem, bobkový list a povaříme do měkka. |
2 | V kastrůlku nebo v pánvičce osmahneme nasucho mouku do žluta. Poté zalijeme vodou, dobře rozkvedláme, osolíme, opepříme, povaříme do zhoustnutí. Stáhneme ze sporáku, vložíme čerstvé máslo, přilijeme pomerančovou šťávu a ještě jednou dobře promícháme. |
3 | Měkké maso rozkrájíme na porce a klademe na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme pomerančovou omáčkou, podáváme s vhodnou přílohou. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.