Jednoduchý recept

Vařené hovězí maso, zapečené rajčata se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58685

Ingredience

3 g Bobkový list
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
Na omáčku
5 dl Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Oregano
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
600 g Rajčata
200 g Sýr Čedar
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 503kJ
5% Sacharidy 19 g
51% Tuky 39 g
29% Sodík 588 mg
78% Bílkoviny 44 g

Vařené hovězí maso, zapečené rajčata se sýrem postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a uvaříme do měkka v hrnci s vodou, do níž jsme vložili cibuli, bobkový list, sůl i česnek.

2

Omytá rajčata rozpůlíme, naskládáme do máslem vymazaného pekáčku a posypeme oreganem. V mléce rozšleháme mouku, sůl, pepř a vejce. Směsí zalijeme rajčata, nakonec je ještě posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Vložíme na 15 minut do horké trouby zapéct.

3

Měkké maso rozkrájíme na plátky a klademe na teplé talíře. Přidáme zapečená rajčata, sypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept