Mleté hovězí maso v tortilách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté hovězí maso v tortilách
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58687 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička zelená |
1 ks | Cibule červená |
150 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Kayenský pepř |
20 g | Koriandr |
325 g | Kukuřice sladká v nálevu |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Rajčata |
200 g | Salát ledový |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tortilla |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 388,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Limetka, Olej rostlinný, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Cibule červená, Kukuřice sladká v nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kayenský pepř, Koriandr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté hovězí maso v tortilách postup přípravy receptu:
1 | Zelené chilli papričky rozkrojíme, pod tekoucí vodou z nich vypláchneme všechna semínka, osušíme je a pokrájíme nadrobno spolu s oloupanou cibulí i rajčetem. Několik lístků koriandru odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu, zbytek nasekáme. Z limetky vymačkáme šťávu. |
2 | Kukuřici scedíme, necháme na papírovém ubrousku oschnout, poté ji vložíme do misky a ručním mixerem rozmixujeme do hladka. Přidáme rajče s cibulí a koriandrem, zalijeme limetkovou šťávou, osolíme, přidáme špetku kayenského pepře, vše důkladně promícháme. |
3 | V hlubším kastrole rozehřejeme lžíci oleje, na kterém za stálého míchání 10 minut opékáme mleté hovězí maso. Když zhnědne, přidáme kayenský pepř a sůl. Ponecháme v teple. |
4 | Listy zeleného salátu rozkrájíme na proužky. |
5 | V pánvi rozehřejeme zbytek oleje, postupně vkládáme tortily a smažíme je na každé straně 2 minuty, aby se prohřály a změkly. |
6 | Na teplé tortily rozdělíme kukuřičnou kaši a hovězí maso, na jednu polovinu položíme proužky ledového salátu, přeložíme napůl, podáváme ozdobené lístečky koriandru. |
Poznámka
Servírujeme teplé.