Dušené hovězí na víně s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí na víně s uzeným masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58688 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
30 g | Kečup ostrý |
300 g | Moravské uzené maso |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Oregano |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Rajčatový protlak |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 78,7mg |
Draslík | 439,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kečup ostrý, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Oregano, Rajčatový protlak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí na víně s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Vložíme na tenké plátky pokrájený česnek, promícháme a přidáme na silnější proužky nakrájené maso. Opečeme, přilijeme protlak, kečup, osolíme, opepříme. Zalijeme vínem, vodou, promícháme a pod pokličkou dusíme do poloměkka. |
2 | Následně přidáme oloupané a na malé kousky rozkrájené brambory s uzeným masem. Vše podusíme do měkka, nakonec posypeme oreganem a stáhneme ze sporáku. Rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Servírujeme s opečenou nebo čerstvou vekou.