Jednoduchý recept

Dušené hovězí s hráškovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58690
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 dl Olej olivový extra panenský
60 ml Olej slunečnicový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Gouda 45%
7 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 098kJ
5% Sacharidy 17 g
32% Tuky 24 g
31% Sodík 630 mg
54% Bílkoviny 30 g

Dušené hovězí s hráškovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté hovězí maso rozkrájíme na nudličky, vložíme do vhodné misky, osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, promícháme a necháme pár hodin v lednici odležet.

2

Oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli osmahneme spolu s nakrájeným česnekem. Přidáme posekanou chilli papričku, posypeme mletou paprikou a přiložíme maso. Zprudka opečeme, podlijeme vínem a za častého míchání dusíme do měkka. Chvilku před dodušením vsypeme scezený hrášek, promícháme a odstavíme ze sporáku.

3

Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept