Kornoutky nori s omeletou a okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kornoutky nori s omeletou a okurkou
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58693 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
25 g | Cukr krupice |
50 g | Okurka salátová |
25 g | Olej slunečnicový |
25 ml | Omáčka sojová světlá |
30 g | Řasa Nori |
20 g | Řeřicha |
150 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
25 ml | Víno rýžové čínské |
50 ml | Vývar rybí |
8 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 143,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Řeřicha, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Víno rýžové čínské, Vývar rybí, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Řasa Nori mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kornoutky nori s omeletou a okurkou postup přípravy receptu:
1 | Do misky rozklepneme vejce a rozkvedláme. Přilijeme vývar, rýžové víno, sójovou omáčku, přidáme cukr, špetku soli a mícháme, až se cukr se solí rozpustí. V pánvi rozehřejeme olej, přilijeme vaječnou směs a smažíme cca 2 minuty, než směs ztuhne. Omeletu obrátíme a dosmažíme. Salátovou okurku pokrájíme na hranolky, vychladlou omeletu nakrájíme na proužky, plátky řasy nori rozřízneme úhlopříčně na trojúhelníky, řeřichu posekáme na jemno. |
2 | Plátky řasy pokryjeme silnější vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, přiložíme okurku, plátky omelety, posypeme řeřichou a zavineme do kornoutků. |
3 | Upravíme na dezertní talířky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.