Jednoduchý recept

Kornoutky nori s omeletou a okurkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58693
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

25 g Cukr krupice
50 g Okurka salátová
25 g Olej slunečnicový
25 ml Omáčka sojová světlá
30 g Řasa Nori
20 g Řeřicha
150 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
25 ml Víno rýžové čínské
50 ml Vývar rybí
8 g Wasabi pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 706kJ
5% Sacharidy 17 g
9% Tuky 7 g
24% Sodík 478 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kornoutky nori s omeletou a okurkou postup přípravy receptu:

1

Do misky rozklepneme vejce a rozkvedláme. Přilijeme vývar, rýžové víno, sójovou omáčku, přidáme cukr, špetku soli a mícháme, až se cukr se solí rozpustí. V pánvi rozehřejeme olej, přilijeme vaječnou směs a smažíme cca 2 minuty, než směs ztuhne. Omeletu obrátíme a dosmažíme. Salátovou okurku pokrájíme na hranolky, vychladlou omeletu nakrájíme na proužky, plátky řasy nori rozřízneme úhlopříčně na trojúhelníky, řeřichu posekáme na jemno.

2

Plátky řasy pokryjeme silnější vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, přiložíme okurku, plátky omelety, posypeme řeřichou a zavineme do kornoutků.

3

Upravíme na dezertní talířky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept