Recept

Houbová omáčka se smetanou a vínem k pečené drůbeži

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58694
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 polévková lžíce Estragon
1 kávová lžička Hořčice
350 g Houby čerstvé
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Šlehačka
1 kávová lžička Sůl
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 832kJ
2% Sacharidy 8 g
15% Tuky 11 g
11% Sodík 214 mg
9% Bílkoviny 5 g

Houbová omáčka se smetanou a vínem k pečené drůbeži postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, rozkrájíme na plátky a osmahneme na 25 g másla. Dusíme bez podlévání do vyvaření veškeré tekutiny. Poté houby z kastrolku vyjmeme, rozpustíme dalších 25 g másla, přidáme lžíci hladké mouky a lžičku práškové hořčice. Opékáme 2 minuty, stáhneme z plotýnky, a vmícháme 300 ml bílého suchého vína. Vrátíme na plotýnku, přidáme podušené houby a za stálého míchání přivedeme k varu. Zahříváme dál, až omáčka zhoustne, přidáme 4 lžíce šlehačky, lžíci nasekaného estragonu, osolíme a opepříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept