Houbová omáčka se smetanou a vínem k pečené drůbeži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová omáčka se smetanou a vínem k pečené drůbeži
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58694 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Estragon |
1 kávová lžička | Hořčice |
350 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Šlehačka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 524,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 84,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová omáčka se smetanou a vínem k pečené drůbeži postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, rozkrájíme na plátky a osmahneme na 25 g másla. Dusíme bez podlévání do vyvaření veškeré tekutiny. Poté houby z kastrolku vyjmeme, rozpustíme dalších 25 g másla, přidáme lžíci hladké mouky a lžičku práškové hořčice. Opékáme 2 minuty, stáhneme z plotýnky, a vmícháme 300 ml bílého suchého vína. Vrátíme na plotýnku, přidáme podušené houby a za stálého míchání přivedeme k varu. Zahříváme dál, až omáčka zhoustne, přidáme 4 lžíce šlehačky, lžíci nasekaného estragonu, osolíme a opepříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.