Jednoduchý recept

Kornoutky nori s drůbežím masem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58695

Ingredience

150 g Kachní prsa
100 g Kuřecí prsa
15 g Olej sezamový
70 ml Omáčka Teriyaki
200 g Rýže dušená
30 g Sezam - semena
40 ml Voda pitná
10 g Wasabi pasta
150 g Zelí čínské
30 g Řasa Nori
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 822kJ
5% Sacharidy 17 g
9% Tuky 6 g
37% Sodík 730 mg
31% Bílkoviny 17 g

Kornoutky nori s drůbežím masem postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa bez kůže i kuřecí prsa rozkrájíme na silnější nudličky, zelenou část čínského zelí pokrájíme na slabé proužky, žampiony na tenké plátky, plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme drůbeží maso a orestujeme. Maso vyjmeme, do oleje vsypeme žampiony a osmažíme. Podlijeme vodou, omáčkou teriyaki a převaříme. Přiložíme maso, přidáme sezamová semínka, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout.

3

Na plátky řasy naneseme silnější vrstvu dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme maso, žampiony, zelí, pokapeme omáčkou se sezamem z pánve a zavineme do kornoutků. Upravíme na talířky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept