Kornoutky nori s drůbežím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kornoutky nori s drůbežím masem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58695 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Kachní prsa |
100 g | Kuřecí prsa |
15 g | Olej sezamový |
70 ml | Omáčka Teriyaki |
30 g | Řasa Nori |
200 g | Rýže dušená |
30 g | Sezam - semena |
40 ml | Voda pitná |
10 g | Wasabi pasta |
60 g | Žampiony čerstvé |
150 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 44,9mg |
Draslík | 427,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Rýže dušená, Sezam - semena, Voda pitná, Wasabi pasta, Žampiony čerstvé, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Kuřecí prsa, Omáčka Teriyaki, Řasa Nori mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kornoutky nori s drůbežím masem postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa bez kůže i kuřecí prsa rozkrájíme na silnější nudličky, zelenou část čínského zelí pokrájíme na slabé proužky, žampiony na tenké plátky, plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme drůbeží maso a orestujeme. Maso vyjmeme, do oleje vsypeme žampiony a osmažíme. Podlijeme vodou, omáčkou teriyaki a převaříme. Přiložíme maso, přidáme sezamová semínka, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. |
3 | Na plátky řasy naneseme silnější vrstvu dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme maso, žampiony, zelí, pokapeme omáčkou se sezamem z pánve a zavineme do kornoutků. Upravíme na talířky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.