Jednoduchý recept

Tuňákový salát v kornoutku nori

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58696
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Brambory vařené
50 g Okurka salátová
2 g Pepř černý mletý
40 g Řasa Nori
200 g Rýže dušená
100 g Šalotka
8 g Sůl
150 g Tuňák ve vlastní šťávě
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 728kJ
7% Sacharidy 26 g
2% Tuky 2 g
46% Sodík 923 mg
25% Bílkoviny 14 g

Tuňákový salát v kornoutku nori postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme je a rozkrájíme na kostičky. Salátovou okurku podélně rozřízneme, lžičkou vyškrábneme semínka a dužinu pokrájíme na tenké plátky, tuňáka vyklopíme z konzervy a necháme okapat, vařené brambory nakrájíme na malé kostičky, šalotku oloupeme a posekáme nadrobno. Do misky vložíme tuňáka, trochu rozmělníme vidličkou, přisypeme brambory, okurku, vejce, šalotku, osolíme, opepříme a promícháme.

2

Plátky řasy úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, poklademe vrstvou dušené rýže, poté vrstvou tuňákového salátu, zavineme do kornoutku, upravíme na talířky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept