Jednoduchý recept

Kornoutky nori s rizotem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58698
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Mrkev kořen
15 g Olej sezamový
15 ml Omáčka sójová
40 g Řasa Nori
200 g Rýže dušená
150 g Shiitake houby
5 g Wasabi pasta
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 86 kcal
Kilojoule 358kJ
4% Sacharidy 16 g
78% Tuky 59 g
0% Sodík 8 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kornoutky nori s rizotem postup přípravy receptu:

1

Houby osušíme, odkrojíme nohy, klobočky trochu pokrájíme, mrkev očistíme a pokrájíme na tenké plátky, zázvor nastrouháme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mrkev a osmahneme. Mrkev vyjmeme, do oleje vložíme houby a smažíme, dokud houby nezměknou. Houby poté vyjmeme, vložíme do misky, přidáme mrkev, dušenou rýži, zázvor, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme pastu wasabi a promícháme.

2

Plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme rizotem a zavineme do kornoutků. Upravíme na talířky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept