Recept

Brusinkové muffiny s vanilkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58700

Ingredience

Na vytření a vysypání formiček
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
150 g Brusinky sušené
175 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Kypřící prášek do pečiva
250 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
12 cl Smetana 12%
2 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 344kJ
36% Sacharidy 129 g
39% Tuky 29 g
2% Sodík 43 mg
21% Bílkoviny 12 g

Brusinkové muffiny s vanilkou postup přípravy receptu:

1

Větší formičky na 12 kusů muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Sušené velké brusinky omyjeme pod tekoucí vodou a necháme namočené asi 15 minut, poté je scedíme.

2

Do mísy vložíme na kousky pokrájené změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a vše vyšleháme do pěny. Zvlášť z bílků vyšleháme tuhý sníh.

3

2 vanilkové lusky rozkrojíme, tupou stranou nože dřeň (zrníčka) vyškrábeme z obou polovin lusků a přidáme ji k utřenému máslu. Znovu máslo dobře promícháme a postupně k němu budeme přidávat prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Za stálého míchání přlijeme 12% smetanu a brusinky. Znovu těsto dobře prošleháme, nakonec zapracujeme sníh z bílků. Formičky na muffiny naplníme do dvou třetin a dáme je péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 25 minut. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, poté je vyjmeme, vložíme do ozdobných papírových košíčků, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.

Poznámka

Pokud máme možnost, použijeme místo sušených brusinek raději 225 g čerstvých brusinek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept