Jednoduchý recept

Vařené hovězí s květákem a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58702
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ml Citrónová šťáva
500 g Hovězí maso přední
350 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
250 g Květák
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 dl Olej slunečnicový
20 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana
1 kávová lžička Sůl
7 dl Víno bílé
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 417kJ
4% Sacharidy 13 g
17% Tuky 13 g
19% Sodík 376 mg
38% Bílkoviny 21 g

Vařené hovězí s květákem a hráškem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1,5 l vody, vsypeme půl lžičky soli a vaříme do měkka. Poté maso vybereme a rozkrájíme na stejné kousky. Udržujeme je teplé do dalšího použití.

2

Opraný, na růžičky rozebraný květák vložíme do hrnce na rozpálený olej. Přidáme scezený okapaný hrášek, společně osmahneme. Poté zalijeme vodou i vínem, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a povaříme do měkka. Před dovařením vlijeme do zeleniny smetanu smíchanou s moukou a dobře promícháme. Přivedeme k varu, následně stáhneme ze sporáku. Dochutíme pepřem, citrónovou šťávou, vmícháme uvařené maso.

3

Po promíchání jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept