Vařené hovězí s květákem a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí s květákem a hráškem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58702 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ml | Citrónová šťáva |
500 g | Hovězí maso přední |
350 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
250 g | Květák |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 dl | Olej slunečnicový |
20 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana |
1 kávová lžička | Sůl |
7 dl | Víno bílé |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 51,7mg |
Draslík | 551,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 987,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Květák, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí s květákem a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1,5 l vody, vsypeme půl lžičky soli a vaříme do měkka. Poté maso vybereme a rozkrájíme na stejné kousky. Udržujeme je teplé do dalšího použití. |
2 | Opraný, na růžičky rozebraný květák vložíme do hrnce na rozpálený olej. Přidáme scezený okapaný hrášek, společně osmahneme. Poté zalijeme vodou i vínem, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a povaříme do měkka. Před dovařením vlijeme do zeleniny smetanu smíchanou s moukou a dobře promícháme. Přivedeme k varu, následně stáhneme ze sporáku. Dochutíme pepřem, citrónovou šťávou, vmícháme uvařené maso. |
3 | Po promíchání jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.