Recept

Hovězí na žampiónech a medu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58703
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
Na přípravu žampiónu
2 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ml Pomerančová šťáva
250 g Smetana
3 ml Šťáva z růžových grepů
2 špetka Sůl
4 dl Voda pitná
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 499kJ
6% Sacharidy 23 g
50% Tuky 37 g
17% Sodík 347 mg
51% Bílkoviny 28 g

Hovězí na žampiónech a medu postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, naklepeme a rozkrájíme na tenké plátky, které obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm drobně nasekanou cibuli, přidáme česnek, drobně pokrájenou slaninu. Na dno hrnce skládáme připravené plátky masa a po obou stranách je opečeme. Zalijeme vínem, vodou, osolíme, tlakový hrnec uzavřeme, maso 30 minut povaříme do měkka.

2

V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme na tenké plátky pokrájené žampióny. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a podusíme do měkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do měkkých žampiónů. Šťávu z grepů vlijeme do vhodné nádoby, přidáme med, pomerančovou šťávou, dobře promícháme a nalijeme k žampiónům. Zamícháme, přivedeme k varu, stáhneme z ohně. Dohromady smažíme a dusíme 10 - 15 minut.

3

Na jednotlivé talíře poklademe plátky masa, vedle umístíme žampióny s omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.

Poznámka

Servírujeme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, smažené hranolky, ale také dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept