Jednoduchý recept

Hovězí burgundské

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58704
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
Na přípravu žampiónu
2 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ml Pomerančová šťáva
250 g Smetana na šlehání
3 ml Šťáva z růžových grepů
2 špetka Sůl
4 dl Voda pitná
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 894kJ
6% Sacharidy 23 g
64% Tuky 48 g
17% Sodík 347 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hovězí burgundské postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, naklepeme a nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm drobně rozsekanou cibuli, přidáme česnek a drobně pokrájenou slaninu. Na dno hrnce naskládáme připravené plátky masa, po obou stranách je opečeme. Zalijeme vínem, vodou, osolíme, tlakový hrnec uzavřeme a maso 30 minut povaříme do měkka.

2

V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme na tenké plátky rozkrájené žampióny. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou, podusíme do měkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku, poté vlijeme do měkkých žampiónů. Šťávu z grepů dáme do vhodné nádoby, přidáme med, pomerančovou šťávu, dobře promícháme a přilijeme k žampiónům. Zamícháme, přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Dohromady smažíme a dusíme 10 - 15 minut.

3

Na jednotlivé talíře klademe plátky masa, vedle nich žampióny s omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.

Poznámka

Servírujeme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, smažené hranolky, ale také například dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept