Dušené hovězí na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí na paprice
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58705 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kostka | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana sladká |
2 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 58,1mg |
Draslík | 46,9mg |
Vláknina | 890,0mg |
Vitamín A | 176,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana sladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí na paprice postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso rozkrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, naklepeme. V hrnci na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Oloupanou a drobně pokrájenou cibuli přidáme do hrnce, osmažíme do měkka. Posypeme mletu paprikou, vložíme bujón, zamícháme a zalijeme vodou. Do paprikového základu vrátíme opět maso. Pod poklicí za občasného míchání dusíme na mírné ohni do měkka. |
2 | Smetanu promícháme s moukou, vlijeme do hrnce, promícháme a chvilku povaříme (do zahoustnutí omáčky). Stáhneme ze sporáku, podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme vhodnou přílohu a jídlo servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme jako hlavní jídlo s vařenými těstovinami.