Jednoduchý recept

Dušené hovězí na paprice

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58705
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kostka Bujón hovězí
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej slunečnicový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana sladká
2 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 317kJ
1% Sacharidy 4 g
30% Tuky 23 g
47% Sodík 939 mg
42% Bílkoviny 24 g

Dušené hovězí na paprice postup přípravy receptu:

1

Omyté maso rozkrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, naklepeme. V hrnci na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Oloupanou a drobně pokrájenou cibuli přidáme do hrnce, osmažíme do měkka. Posypeme mletu paprikou, vložíme bujón, zamícháme a zalijeme vodou. Do paprikového základu vrátíme opět maso. Pod poklicí za občasného míchání dusíme na mírné ohni do měkka.

2

Smetanu promícháme s moukou, vlijeme do hrnce, promícháme a chvilku povaříme (do zahoustnutí omáčky). Stáhneme ze sporáku, podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme vhodnou přílohu a jídlo servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme jako hlavní jídlo s vařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept