Hovězí kýta s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kýta s lečem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58707 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí kýta |
700 g | Lečo sterilované |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
3 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 59,9mg |
Draslík | 647,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 192,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí kýta, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kýta s lečem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky, osolíme, naklepeme a obalíme v mouce. V teflonovém hrnci rozpálíme sádlo, plátky masa na něm opečeme po obou stranách a vyndáme z hrnce. Na zbylém rozpáleném sádle v hrnci osmahneme drobně nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku, promícháme, zalijeme vodou. Vložíme zpátky maso, hrnec přiklopíme a vaříme 30 minut do měkka. |
2 | Měkké maso opět vybereme z omáčky, přidáme lečo. Zamícháme, vložíme oloupaný a na tenká kolečka pokrájený česnek, drobně nasekanou chilli papričku, dochutíme pepřem. Dusíme do změknutí zeleninového leča. |
3 | Na jednotlivé talíře rozdělíme připravené lečo, na něj poklademe teplé plátky masa. Nakonec přidáme vhodnou přílohu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme jako hlavní teplé jídlo. Podáváme s čerstvým chlebem.