Jednoduchý recept

Pikantní hovězí na zázvoru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58709

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
600 g Hovězí kýta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
2 špetka Sůl
1,7 l Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 348kJ
1% Sacharidy 3 g
33% Tuky 25 g
7% Sodík 148 mg
38% Bílkoviny 21 g

Pikantní hovězí na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou hovězí kýtu osolíme, opepříme, bohatě posypeme zázvorem a naklepeme. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme drobně nasekanou cibuli do měkka. Vložíme maso a opečeme ho po obou stranách. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, na tenké plátky pokrájený česnek, podlijeme 1,5 l vody, pod pokličkou následně povaříme maso do měkka.

2

Měkké maso vybereme z hrnce, šťávu vydusíme, posypeme moukou, zapražíme a zalijeme zbylou vodou. Povaříme do zahoustnutí omáčky a odstavíme z ohně.

3

Maso klademe na jednotlivé talíře, přelijeme šťávou, posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme jako hlavní jídlo. Podáváme s bramborovou kaši nebo s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept