Pikantní hovězí na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní hovězí na zázvoru
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58709 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí kýta |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
2 špetka | Sůl |
1,7 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 382,5mg |
Vláknina | 954,2mg |
Vitamín A | 16,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí kýta, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní hovězí na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou hovězí kýtu osolíme, opepříme, bohatě posypeme zázvorem a naklepeme. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme drobně nasekanou cibuli do měkka. Vložíme maso a opečeme ho po obou stranách. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, na tenké plátky pokrájený česnek, podlijeme 1,5 l vody, pod pokličkou následně povaříme maso do měkka. |
2 | Měkké maso vybereme z hrnce, šťávu vydusíme, posypeme moukou, zapražíme a zalijeme zbylou vodou. Povaříme do zahoustnutí omáčky a odstavíme z ohně. |
3 | Maso klademe na jednotlivé talíře, přelijeme šťávou, posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme jako hlavní jídlo. Podáváme s bramborovou kaši nebo s vařenými brambory.