Recept

Hovězí maso na zelenině s houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58711
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 dl Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
2 l Voda pitná
300 g Zeleninová směs jarní - mražená
Na hříbkovou omáčku
2 stroužek Česnek
3 ml Citrónová šťáva
300 g Hříbky čerstvé
2 špetka Kari koření
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana sladká
1 špetka Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 284kJ
4% Sacharidy 15 g
22% Tuky 17 g
11% Sodík 229 mg
47% Bílkoviny 27 g

Hovězí maso na zelenině s houbami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso potřeme solí a pepřem. Oloupanou cibuli drobně nasekáme, společně s masem opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přisypeme mraženou zeleninu, promícháme, zalijeme vodou a vložíme do horké trouby. Za častého polévání vlastní šťávou maso pečeme do měkka. Před dopečením maso potřeme citrónovou šťávou smíchanou s medem a prolisovaným česnekem. Měkké maso vybereme, šťávu posypeme moukou, zalijeme vodou a smetanou. Ihned rozmixujeme, poté přivedeme k varu.

2

Očištěné omyté hříbky nakrájíme na tenké plátky, které osmahneme na rozehřátém másle. Ochutíme solí, pepřem, kari kořením a kmínem, podusíme do měkka. Hříbky vmícháme do rozmixované omáčky, promícháme a společně prohřejeme.

3

Teplé maso rozkrájíme na plátky, rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, přelijeme hříbkovou omáčkou, na talíře přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Poznámka

Takto připravené jídlo podáváme teplé. Vhodnou přílohou jsou knedlíky, ale hodí se i vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept