Hovězí maso na zelenině s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na zelenině s houbami
Hovězí maso na zelenině s houbami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58711 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Na hříbkovou omáčku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
3 ml | Citrónová šťáva |
300 g | Hříbky čerstvé |
2 špetka | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana sladká |
1 špetka | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 282,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 16,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Česnek, Hříbky čerstvé, Kari koření, Kmín drcený, Med včelí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Zeleninová směs jarní - mražená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Smetana sladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na zelenině s houbami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso potřeme solí a pepřem. Oloupanou cibuli drobně nasekáme, společně s masem opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přisypeme mraženou zeleninu, promícháme, zalijeme vodou a vložíme do horké trouby. Za častého polévání vlastní šťávou maso pečeme do měkka. Před dopečením maso potřeme citrónovou šťávou smíchanou s medem a prolisovaným česnekem. Měkké maso vybereme, šťávu posypeme moukou, zalijeme vodou a smetanou. Ihned rozmixujeme, poté přivedeme k varu. |
2 | Očištěné omyté hříbky nakrájíme na tenké plátky, které osmahneme na rozehřátém másle. Ochutíme solí, pepřem, kari kořením a kmínem, podusíme do měkka. Hříbky vmícháme do rozmixované omáčky, promícháme a společně prohřejeme. |
3 | Teplé maso rozkrájíme na plátky, rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, přelijeme hříbkovou omáčkou, na talíře přidáme vhodnou přílohu a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené jídlo podáváme teplé. Vhodnou přílohou jsou knedlíky, ale hodí se i vařené brambory.