Jednoduchý recept

Hovězí kýta s čabajkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58714

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí kýta
150 g Klobása - Čabajka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
4 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 113kJ
1% Sacharidy 4 g
49% Tuky 37 g
7% Sodík 149 mg
48% Bílkoviny 27 g

Hovězí kýta s čabajkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a prošpikujeme na kousky rozkrájenou klobásou. Potřeme solí, pepřem, vložíme do tlakového hrnce na rozpálený olej, ze všech stran zprudka opečeme. Maso vybereme, do rozpáleného oleje vložíme drobně nasekanou cibuli, osmahneme ji do hněda. Opět vložíme do hrnce maso, podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a 30 minut dusíme do měkka.

2

Maso vybereme, ve víně rozkvedláme mouku, vlijeme do šťávy z masa, promícháme a přivedeme k varu. Vsypeme nasekanou petrželovou nať a stáhneme ze sporáku.

3

Měkké maso nakrájíme na plátky a poklademe na jednotlivé talíře. Polijeme připravenou omáčkou, s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené, anebo opečené brambory. Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept