Jednoduchý recept

Kornoutky ze salátu s hovězím masem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58715
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

50 g Cibulka jarní
100 g Hovězí svíčková
150 g Mrkev kořen
50 ml Ocet rýžový
25 g Olej olivový extra panenský
50 ml Omáčka sojová světlá
1 špetka Pepř černý mletý
180 g Rýže dušená
80 g Salát římský
8 g Wasabi pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 705kJ
5% Sacharidy 19 g
7% Tuky 6 g
37% Sodík 750 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kornoutky ze salátu s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Maso ze svíčkové vložíme na chvíli do mrazáku a necháme trochu ztuhnout, poté ho rozkrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostičky, jarní cibulku posekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmahnme z obou stran. Maso vyjmeme, do pánve vsypeme mrkev s cibulkou, podlijeme sójovou omáčkou, rýžovým octem, opepříme a podusíme do měkka.

2

Listy salátu omyjeme, otřepeme a rozložíme na pracovní desku. Na každý list naneseme vrstvu dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, navrch položíme plátky masa, dušenou zeleninu, listy salátu zavineme do tvaru kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept