Jednoduchý recept

Dušené hovězí na houbách s fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58718
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
250 g Fazole
500 g Hovězí maso zadní
400 g Hříbky čerstvé
4 polévková lžíce Kečup ostrý
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 dl Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel
3 špetka Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 400kJ
13% Sacharidy 46 g
37% Tuky 28 g
12% Sodík 245 mg
64% Bílkoviny 36 g

Dušené hovězí na houbách s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Přebrané a proprané fazole namočíme na celou noc do 2 l vody. Poté je v té samé vodě uvaříme do měkka. Scedíme a necháme teplé. Omyté, na silnější pásky rozkrájené maso opečeme v hrnci na oleji, na němž jsme zpěnili cibuli. Podlijeme zbylou vodou, vsypeme špetku soli a pod pokličkou maso povaříme skoro do měkka.

2

Očištěné houby pokrájíme na tenké proužky, které vložíme do pánve na rozehřáté máslo. Osolíme zbylou solí, opepříme, přidáme kmín, podusíme do měkka.

3

Hotové houby přidáme do hrnce ke skoro měkkému masu. Vložíme také scezené a uvařené fazole, na tenká kolečka rozkrájený česnek, očištěný a na malé kousky nakrájený celer, mrkev i petržel. Nakonec přidáme kečup a vše společně povaříme do měkka. Před dokončením vaření dochutíme majoránkou, promícháme a odstavíme ze sporáku.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept