Bramborové knedlíky ze spařené krupice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky ze spařené krupice
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5872 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory vařené |
0,3 l | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 142,9mg |
Draslík | 694,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky ze spařené krupice postup přípravy receptu:
1 | Předem uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, v míse osolíme a zasypeme krupicí. Přelijeme vařícím mlékem a počkáme, až krupice nabobtná. |
2 | Potom těsto dobře rozetřeme, přidáme vejce a na kostičky nakrájené, osmažené žemle. Přidáme trochu hrubé mouky a zapracujeme. |
3 | Z těsta tvoříme malé knedlíky a vaříme je 10 minut. Hotové knedlíky mastíme osmaženou cibulí. |