Jednoduchý recept

Myslivecké hovězí roštěnky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58720
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 g Bobkový list
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
300 g Kompot borůvkový
300 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 940kJ
5% Sacharidy 18 g
43% Tuky 32 g
15% Sodík 301 mg
46% Bílkoviny 26 g

Myslivecké hovězí roštěnky postup přípravy receptu:

1

Nakrájené, osolené a opepřené hovězí roštěnky naklepeme a potřeme hořčicí. Na malé kostičky pokrájenou slaninu v hrnci rozškvaříme na křupavé škvarky. Vložíme připravené roštěnky a osmažíme je po obou stranách. Přidáme drobně rozsekanou cibuli, vložíme bobkový list a zalijeme vodou. Přiklopíme poklici, dusíme do měkka.

2

Očištěné, na tenké proužky pokrájené houby do měkka osmahneme v pánvi na rozehřátém másle. Měkké maso vybereme z hrnce, do šťávy vlijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme do zahuštění omáčky. Nakonec do omáčky vmícháme borůvkový kompot, prohřejeme a ihned stáhneme ze sporáku.

3

Teplé maso klademe na jednotlivé talíře, vedle masa rozdělíme teplé houby, vše přelijeme borůvkovou omáčkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo se smaženými bramborovými kroketami, vařeným bramborem. Vhodný je také houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept