Jednoduchý recept

Stroganov z hovězí svíčkové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58725

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hovězí svíčková
250 g Jogurt bílý
3 polévková lžíce Kečup ostrý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 789kJ
2% Sacharidy 6 g
4% Tuky 3 g
8% Sodík 157 mg
43% Bílkoviny 24 g

Stroganov z hovězí svíčkové postup přípravy receptu:

1

Omytou svíčkovou rozkrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme a krájíme na středně silné nudličky. Zprudka (za stálého míchání) maso osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Vložíme drobně nasekanou cibuli, vše ochutíme solí, pepřem. Jogurt smícháme s moukou a kečupem. Dobře metlou prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek a zalijeme jí maso. Dobře promícháme, chvilku podusíme.

2

Teplé jídlo rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme jako hlavní chod se smaženými hranolky nebo bramborovými kroketami. Vhodná je také dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept