Jednoduchý recept

Sushi z plátků lososa

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58728
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
30 g Kaviár
400 g Losos - filety
10 ml Ocet rýžový
20 g Olej slunečnicový
2 g Pepř černý mletý
250 g Rýže dušená
5 g Solamyl
6 g Sůl
8 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 895kJ
4% Sacharidy 16 g
8% Tuky 6 g
40% Sodík 793 mg
41% Bílkoviny 23 g

Sushi z plátků lososa postup přípravy receptu:

1

Filet z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut uležet. Plátky z lososa rozložíme na pracovní stůl, pokryjeme vrstvou rýže, pokapeme rýžovým octem, zavineme do válečků, okraj zpevníme Solamylem rozmíchaným s troškou vody, povrch osolíme a opepříme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme lososové sushi a osmahneme ze všech stran. Poté vyjmeme, upravíme na talířky, povrch ozdobíme kaviárem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept