Sushi se sojou a povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sushi se sojou a povidly
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58729 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
60 g | Okurka salátová |
15 g | Povidla švestková |
40 g | Řasa Nori |
250 g | Rýže dušená |
100 g | Sójové boby vařené |
10 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 176,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Rýže dušená, Sójové boby vařené, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Povidla švestková, Řasa Nori mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sushi se sojou a povidly postup přípravy receptu:
1 | Salátovou okurku nakrájíme na nudličky, sójové boby posekáme a smícháme s povidly. |
2 | Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, navrch rozložíme povidlovou směs a posypeme nudličkami okurky. Pomocí podložky zavineme plněnou řasu do pevného závitku, okraj přilepíme rozdrceným zrnkem dušené rýže, pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.