Jednoduchý recept

Telecí řízky se smetanou a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5873
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
3 ks Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel - nať
3 ks Rajčata
1 ks Sůl
4 ks Telecí kýta
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 824 kcal
Kilojoule 3 449kJ
6% Sacharidy 20 g
43% Tuky 32 g
4864% Sodík 97 g
199% Bílkoviny 112 g

Telecí řízky se smetanou a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Řízky odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme.

2

Očištěnou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na másle, přidáme k ní nakrájené hříbky, zaprášíme lžičkou hladké mouky a vložíme řízky. Řízky dusíme přikryté do poloměkka, přidáme k nim oloupaná rajčata, opepříme a necháme dodusit.

3

Kyselou smetanu rozkvedláme s hrubou moukou, přilijeme ji k masu a chvilku povaříme.

4

Hotové řízky posypeme nasekanou petrželovou natí.

5

Jako přílohy jsou vhodné brambory sypané petrželovou natí, rýže, těstoviny, nočky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept