Jednoduchý recept

Svíčková po vietnamsku

  • Vietnam
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58730

Ingredience

2 ks Chilli paprička zelená
600 g Hovězí svíčková
80 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Shiitake houby
3 polévková lžíce Solamyl
1 polévková lžíce Sójová omáčka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé
100 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 317kJ
2% Sacharidy 6 g
21% Tuky 16 g
8% Sodík 156 mg
46% Bílkoviny 26 g

Svíčková po vietnamsku postup přípravy receptu:

1

Omytou svíčkovou rozkrájíme na tenké nudličky, obalíme v Solamylu i v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Vložíme do lednice uležet, potom za stálého míchání v rozpáleném oleji zprudka na silném ohni opečeme. Přidáme omyté, na tenké proužky pokrájené houby, tence nakrájené zelí a rozsekané chilli papričky. Za častého míchání opékáme ještě chvilku.

2

Víno smícháme se sójovou omáčkou, vlijeme do hrnce k masu, přilijeme vývar. Pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme na jednotlivých talířích s vhodnou přílohou.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept