Svíčková po vietnamsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková po vietnamsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58730 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička zelená |
600 g | Hovězí svíčková |
80 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Shiitake houby |
1 polévková lžíce | Sójová omáčka |
3 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 568,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 110,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Shiitake houby, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková po vietnamsku postup přípravy receptu:
1 | Omytou svíčkovou rozkrájíme na tenké nudličky, obalíme v Solamylu i v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Vložíme do lednice uležet, potom za stálého míchání v rozpáleném oleji zprudka na silném ohni opečeme. Přidáme omyté, na tenké proužky pokrájené houby, tence nakrájené zelí a rozsekané chilli papričky. Za častého míchání opékáme ještě chvilku. |
2 | Víno smícháme se sójovou omáčkou, vlijeme do hrnce k masu, přilijeme vývar. Pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme na jednotlivých talířích s vhodnou přílohou. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou je vařená rýže.