Sushi s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sushi s tuňákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58732 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 g | Avokádo |
8 ml | Citronová šťáva |
10 ml | Ocet rýžový |
40 g | Řasa Nori |
250 g | Rýže dušená |
130 g | Tuňák obecný |
10 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 12,4mg |
Draslík | 206,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Citronová šťáva, Rýže dušená, Tuňák obecný, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Řasa Nori mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sushi s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Syrový filet z tuňáka bez kůže nakrájíme na tenké plátky a potřeme pastou wasabi. Avokádo oloupeme, dužinu rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, pokapeme octem, navrch položíme plátky avokáda, plátky tuňáka. Řasu s náplní zavineme do pevné ruličky, okraj připevníme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.