Zdravý recept

Sushi s tuňákem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58732
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

80 g Avokádo
8 ml Citronová šťáva
10 ml Ocet rýžový
40 g Řasa Nori
250 g Rýže dušená
130 g Tuňák obecný
10 g Wasabi pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 613kJ
5% Sacharidy 16 g
6% Tuky 5 g
2% Sodík 47 mg
17% Bílkoviny 9 g

Sushi s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Syrový filet z tuňáka bez kůže nakrájíme na tenké plátky a potřeme pastou wasabi. Avokádo oloupeme, dužinu rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.

2

Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, pokapeme octem, navrch položíme plátky avokáda, plátky tuňáka. Řasu s náplní zavineme do pevné ruličky, okraj připevníme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept