Recept

Brusinková omáčka k drůbeži

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58733
Kategorie: Omáčky

Ingredience

450 g Brusinky
220 g Cukr krystal
0,5 kávová lžička Hřebíček
100 g Jablka
1 ks Pomeranč
1 ks Skořice celá
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 890kJ
32% Sacharidy 114 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
1% Bílkoviny 1 g

Brusinková omáčka k drůbeži postup přípravy receptu:

1

Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a pokrájíme na plátky. Do kastrolu dáme vařit tyčinku skořice, 3 hřebíčky, pomerančovou kůru i šťávu, 150 ml vody a 220 g krystalového cukru. Když se cukr rozpustí, přidáme nakrájená jablka a 450 g brusinek. Zvolna vaříme ještě 10 minut, až brusinky popraskají a omáčka zhoustne.

2

Vyndáme skořici a hřebíčky, podáváme k teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept