Jednoduchý recept

Sushi zeleninové

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58735

Ingredience

8 g Cukr krupice
15 g Majonéza
100 g Mrkev kořen
250 g Rýže dušená
80 g Salát hlávkový
2 g Sůl
40 ml Voda pitná
50 ml Víno rýžové čínské
10 g Wasabi pasta
100 g Ředkev Takuan

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 601kJ
6% Sacharidy 23 g
81% Tuky 61 g
11% Sodík 216 mg
4% Bílkoviny 2 g

Sushi zeleninové postup přípravy receptu:

1

Mrkev a ředkev rozkrájíme na tenké plátky, listy salátu nakrájíme na proužky a potřeme majonézou. Do kastrůlku nalijeme rýžové víno, vodu, osolíme, přidáme cukr, přivedeme k varu, přisypeme mrkev s ředkví a minutu povaříme. Kastrůlek odstavíme, necháme vychladnout.

2

Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch naneseme mrkev s ředkví, proužky salátu, pomocí podložky plněnou řasu zavineme do závitku. Okraj řasy přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, závitek rozkrájíme na silnější plátky, upravíme na tác a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept