Recept

Medovníkové plněné muffiny meruňkovým džemem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58737
Kategorie: Muffiny

Ingredience

Na vytření a vysypání formiček
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Sypká směs
0,5 kávová lžička Hřebíček
0,5 kávová lžička Jedlá soda
1 polévková lžíce Kakao
1 špetka Kardamom
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Perníkové koření
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
Tekutá směs
100 g Cukr krupice
70 g Máslo čerstvé
150 g Med včelí
0,5 dl Mléko polotučné
Na dochucení
250 g Džem meruňkový
3 polévková lžíce Mandle
3 polévková lžíce Sirup javorový
2 ks Vejce slepičí
80 g Višně kandované

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 942 kcal
Kilojoule 3 941kJ
47% Sacharidy 168 g
36% Tuky 27 g
5% Sodík 103 mg
28% Bílkoviny 16 g

Medovníkové plněné muffiny meruňkovým džemem postup přípravy receptu:

1

Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Omyjeme sušené meruňky, pokrájíme je na proužky. 3 lžíce loupaných mandlí rozkrájíme nadrobno.

2

Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidáme špetku mletého kardamomu, 1 špetku soli, 0,5 lžičky roztlučeného hřebíčku, 1 lžičku perníkového koření, lžíci mleté skořice a lžíci kakaa, směs dobře promícháme. Do rendlíku vložíme máslo, med, třtinový cukr a mléko. Za stálého míchání směs mícháme při mírné teplotě do doby, než se cukr rozpustí. Poté rendllík odstavíme z plotny, když medová směs vychladne, smícháme ji důkladně se sypkou směsí spolu se 2 vejci a mandlemi. Těsto dáme do sáčku se širším nástavcem. Do každé formičky na dno a okolo stěn nastříkáme tenkou vrstvu těsta - tak si připravíme "důlek" do kterého lžičkou vložíme meruňkový džem. Poté zbylým těstem zakryjeme džem v "důlcích". Formičky by měly být naplněny do dvou třetin výšky.

3

Muffiny pečeme do zlatova v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 - 25 minut (do zlatova). Poté je necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Vyjmeme je a dáme do papírových košíčků. Pokapeme ozdobně javorovým sirupem (hlavně střed), ozdobíme kandovanou višní a vychladlé servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept