Medovníkové plněné muffiny meruňkovým džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medovníkové plněné muffiny meruňkovým džemem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58737 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
Na vytření a vysypání formiček | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Sypká směs | |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
0,5 kávová lžička | Jedlá soda |
1 polévková lžíce | Kakao |
1 špetka | Kardamom |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Perníkové koření |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Tekutá směs | |
100 g | Cukr krupice |
70 g | Máslo čerstvé |
150 g | Med včelí |
0,5 dl | Mléko polotučné |
Na dochucení | |
250 g | Džem meruňkový |
3 polévková lžíce | Mandle |
3 polévková lžíce | Sirup javorový |
2 ks | Vejce slepičí |
80 g | Višně kandované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 125g |
---|---|
Cholesterol | 144,9mg |
Draslík | 358,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 144,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Hřebíček, Kardamom, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Sůl, Cukr krupice, Med včelí, Mandle, Sirup javorový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Kakao, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Džem meruňkový, Višně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jedlá soda, Perníkové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medovníkové plněné muffiny meruňkovým džemem postup přípravy receptu:
1 | Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Omyjeme sušené meruňky, pokrájíme je na proužky. 3 lžíce loupaných mandlí rozkrájíme nadrobno. |
2 | Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidáme špetku mletého kardamomu, 1 špetku soli, 0,5 lžičky roztlučeného hřebíčku, 1 lžičku perníkového koření, lžíci mleté skořice a lžíci kakaa, směs dobře promícháme. Do rendlíku vložíme máslo, med, třtinový cukr a mléko. Za stálého míchání směs mícháme při mírné teplotě do doby, než se cukr rozpustí. Poté rendllík odstavíme z plotny, když medová směs vychladne, smícháme ji důkladně se sypkou směsí spolu se 2 vejci a mandlemi. Těsto dáme do sáčku se širším nástavcem. Do každé formičky na dno a okolo stěn nastříkáme tenkou vrstvu těsta - tak si připravíme "důlek" do kterého lžičkou vložíme meruňkový džem. Poté zbylým těstem zakryjeme džem v "důlcích". Formičky by měly být naplněny do dvou třetin výšky. |
3 | Muffiny pečeme do zlatova v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 - 25 minut (do zlatova). Poté je necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Vyjmeme je a dáme do papírových košíčků. Pokapeme ozdobně javorovým sirupem (hlavně střed), ozdobíme kandovanou višní a vychladlé servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.