Recept

Tropické kuře se sušenými meruňkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58739
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Ananas
1,5 kg Kuře
40 g Mandle plátky
5 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
60 g Meruňky sušené
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranč
75 g Rýže dlouhozrnná
2 kávová lžička Sůl
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 877kJ
12% Sacharidy 42 g
48% Tuky 36 g
25% Sodík 497 mg
77% Bílkoviny 43 g

Tropické kuře se sušenými meruňkami postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme pod tekoucí vodou, odřízneme přečnívající kůži a vytrhneme tuk. Osolíme, opepříme, odložíme stranou.

2

Rýži vaříme 10 minut v drůbežím vývaru, scedíme a necháme na sítu okapat.

3

Sušené meruňky pokrájíme na malé kostičky, ostrouháme kůru z 1 pomeranče a vymačkáme z něj šťávu. Ananas oloupeme, vyřízneme tuhý střed, dužinu krájíme na kousky. V misce smícháme rýži s meruňkami, pomerančovou kůrou a ananasem, osolíme, opepříme a nádivku lžící nacpeme do břišní dutiny kuřete. Spíchneme jehlicemi, kuře vložíme do pekáče prsíčky nahoru a posypeme mandlemi.

4

Troubu zapneme na 200°C (plynovou na stupeň 6).

5

V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme hustou pomerančovou marmeládu a na mírném ohni zahříváme, dokud se nerozpustí. Přidáme pomerančovou šťávu a 150 ml vody. Zamícháme, hotovou omáčkou pokapeme kuře v pekáči.

6

Pekáč s kuřetem vložíme do trouby a 15 minut zprudka pečeme. Poté kuře obrátíme, snížíme teplotu v troubě a pečeme ještě 90 minut. Občas poléváme omáčkou. Nakonec kuře opět obrátíme prsíčky nahoru (aby zezlátlo) a pečeme ještě dalších 15 minut.

7

Podáváme polité omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čerstvý ananas můžeme nahradit konzervovanými ananasovými kousky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept