Sushi s omeletou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sushi s omeletou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58740 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
15 g | Cukr krupice |
60 g | Krabí tyčinky |
80 g | Okurka salátová |
40 ml | Omáčka sójová |
40 g | Řasa Nori |
250 g | Rýže dušená |
80 g | Shiitake houby |
40 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
200 ml | Voda pitná |
8 g | Wasabi pasta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 127,2mg |
Draslík | 169,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Krabí tyčinky, Okurka salátová, Rýže dušená, Shiitake houby, Voda pitná, Wasabi pasta, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Řasa Nori, Víno rýžové japonské - Mirin, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sushi s omeletou postup přípravy receptu:
1 | Houby shiitake očistíme, odřízneme tuhé nohy, klobouky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou, sójovou omáčkou, Mirinem, přidáme cukr a 10 minut povaříme. Houby scedíme a nakrájíme na plátečky. Krabí tyčinky rozkrojíme podélně napůl, salátovou okurku rozkrájíme na tenké plátky. Ze dvou rozkvedlaných vajec, špetky soli a pepře usmažíme omeletu. Necháme ji vychladnout a nakrájíme na proužky. |
2 | Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch rozložíme plátky okurky, proužky omelety, plátky hub a doprostřed podélně položíme půlky tyčinek. Pomocí podložky plněnou řasu zavineme do pevného závitku, okraj přilepíme rozmáčknutým zrnkem dušené rýže, závitek rozkrájíme na silnější plátky, upravíme na talířky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.