Jednoduchý recept

Sushi s omeletou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58740
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

15 g Cukr krupice
60 g Krabí tyčinky
80 g Okurka salátová
40 ml Omáčka sójová
40 g Řasa Nori
250 g Rýže dušená
80 g Shiitake houby
40 ml Víno rýžové japonské - Mirin
200 ml Voda pitná
8 g Wasabi pasta
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 687kJ
7% Sacharidy 26 g
4% Tuky 3 g
10% Sodík 206 mg
15% Bílkoviny 9 g

Sushi s omeletou postup přípravy receptu:

1

Houby shiitake očistíme, odřízneme tuhé nohy, klobouky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou, sójovou omáčkou, Mirinem, přidáme cukr a 10 minut povaříme. Houby scedíme a nakrájíme na plátečky. Krabí tyčinky rozkrojíme podélně napůl, salátovou okurku rozkrájíme na tenké plátky. Ze dvou rozkvedlaných vajec, špetky soli a pepře usmažíme omeletu. Necháme ji vychladnout a nakrájíme na proužky.

2

Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch rozložíme plátky okurky, proužky omelety, plátky hub a doprostřed podélně položíme půlky tyčinek. Pomocí podložky plněnou řasu zavineme do pevného závitku, okraj přilepíme rozmáčknutým zrnkem dušené rýže, závitek rozkrájíme na silnější plátky, upravíme na talířky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept