Sushi s rybami a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sushi s rybami a bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58741 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Červená řepa sterilovaná |
60 g | Chřest zelený |
40 g | Kopr čerstvý |
80 g | Losos - filety |
15 g | Majonéza |
10 ml | Olej slunečnicový |
40 g | Pažitka |
40 g | Řasa Nori |
50 g | Ředkev Takuan |
250 g | Rýže dušená |
3 g | Sůl |
80 g | Tuňák obecný |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 266,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Kopr čerstvý, Losos - filety, Majonéza, Olej slunečnicový, Pažitka, Rýže dušená, Sůl, Tuňák obecný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Řasa Nori, Ředkev Takuan mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sushi s rybami a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Zelený chřest vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 5 minut. Poté chřest scedíme, necháme vychladnout. Syrové filety z tuňáka a lososa bez kůže nakrájíme na tenké plátky, červenou řepu i ředkev rozkrájíme na nudličky, pažitku a kopr posekáme nadrobno. |
2 | Plátky řasy nori rozložíme na podložku, potřeme majonézou, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch rozložíme plátky ryb, nudličky zeleniny, podélně přiložíme stonky chřestu, řasy pomocí podložky zavineme do závitků a okraj přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže. Závitky potřeme olejem a obalíme v kopru. Pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř, posypeme pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.