Jednoduchý recept

Sushi s rybami a bylinkami

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58741
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

50 g Červená řepa sterilovaná
60 g Chřest zelený
40 g Kopr čerstvý
80 g Losos - filety
15 g Majonéza
10 ml Olej slunečnicový
40 g Pažitka
40 g Řasa Nori
50 g Ředkev Takuan
250 g Rýže dušená
3 g Sůl
80 g Tuňák obecný
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 712kJ
5% Sacharidy 19 g
7% Tuky 5 g
19% Sodík 375 mg
20% Bílkoviny 11 g

Sushi s rybami a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Zelený chřest vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 5 minut. Poté chřest scedíme, necháme vychladnout. Syrové filety z tuňáka a lososa bez kůže nakrájíme na tenké plátky, červenou řepu i ředkev rozkrájíme na nudličky, pažitku a kopr posekáme nadrobno.

2

Plátky řasy nori rozložíme na podložku, potřeme majonézou, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch rozložíme plátky ryb, nudličky zeleniny, podélně přiložíme stonky chřestu, řasy pomocí podložky zavineme do závitků a okraj přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže. Závitky potřeme olejem a obalíme v kopru. Pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř, posypeme pažitkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept