Recept

Voňavé dýňové muffiny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58745
Kategorie: Muffiny

Ingredience

Na vytření a vysypání formiček
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
Těsto
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
300 g Dýně
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
3 polévková lžíce Hrozinky
100 g Mandle loupané
120 g Mouka polohrubá
2 špetka Muškátový oříšek
300 g Podmáslí
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
0,5 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Poleva
2 polévková lžíce Citrónová šťáva
125 g Cukr krupice

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 992kJ
26% Sacharidy 94 g
161% Tuky 120 g
1% Sodík 23 mg
25% Bílkoviny 14 g

Voňavé dýňové muffiny postup přípravy receptu:

1

Formu na 12 ks muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Hrozinky omyjeme, necháme v sítu okapat, loupané mandle pokrájíme a v teflonové pánvi je nasucho opražíme do zlatova. Dužinu z dýně rozkrájíme do rendlíku na malé kousky, přidáme k ní 0,5 dl vody a pod poklicí dýni dusíme do měkka přibližně 15 minut. Poté slijeme přes cedník, vložíme do mísy a rozmixujeme na kaši. Přidáme cukr, vanilkový cukr, mletý muškátový oříšek, mletou skořici, mletý zázvor, mletý hřebíček, vejce a podmáslí. směs znovu rozmixujeme do hladka.

2

Přisypeme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Mícháme do doby, než se vše spojí. Nakonec přimícháme mandle a hrozinky.

3

Muffiny pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 180°C.

4

Mezitím připravíme citrónovou polevu: do misky vsypeme moučkový cukr, přidáme citrónovou šťávu a polevu vymícháme do hladka.

5

Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, poté je vložíme do papírových košíčků, pokapeme citrónovou polevou, kandovaným ovocem (podle vlastní chuti a fantazie) a podáváme.

Poznámka

Jakmile muffiny potřeme polevou, ozdobíme je živými kvítky - fialkami, případně sedmikráskami. Z kandovaného ovoce dotvoříme ozdobu (např. plátky pomeranče, manga aj). Místo mandlí můžeme použít jiné ořechy, např. pekanové nebo vlašské.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept